Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza

Croatian association of sheep and goat breeders

Proljetna premijera mladog Paškog sira – EN PRIMEUR 2025.


U Pagu je 21. ožujka 2025. održan EN PRIMEUR 2025. – kušanje i proljetno predstavljanje mladog Paškog sira. Svojim sudjelovanjem, ovoj izvrsno organiziranoj promociji našeg iznimno cijenjenog ovčjeg sira, pridružio se i predsjednik Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza Tomislav Vidas.

U predivnom ambijentu Kneževog dvora, ljubitelji paškog sira uživali su u premijernom kušanju ovogodišnjih mladih sireva. Manifestacija, organizirana od Turističke zajednice grada Paga u suradnji s Udrugom proizvođača Paškog sira, restoranima Na Katine i BOŠKINAC te sa Srednjom školom Bartul Kašić Pag, okupila je brojne posjetitelje, chefove i mlade talente. Poseban doprinos u ovogodišnjem EN PRIMEUR dala je Udruga proizvođača Paškog sira pod predsjedanjem Martine Pernar.

Poseban doživljaj pružio je masterclass vrhunskih chefova Matija Bregeš i Iva Novosel, koji su otkrili tajne pripreme i kombiniranja paškog sira sa vrhunskim sezonskim namirnicama. Također, učenici Srednje škole Bartula Kašića oduševili su sve prisutne svojim kreativnim receptima, pokazujući kako tradicija i inovacija mogu ići ruku pod ruku.

Paški sir je iznimno cijenjeni tvrdi ovčji sir koji potječe s otoka Paga. Paški sir je osvojio brojne domaće i međunarodne nagrade, što ga čini jednim od najboljih i najprestižnijih sireva na svijetu. Paški sir, poznat po svom bogatom okusu i specifičnoj aromi, ponosni je nositelj Zaštićene oznake izvornosti (ZOI). Ova oznaka predstavlja vrhunsku kvalitetu i autentičnost proizvoda koji dolazi s otoka Paga.

Prethodna objava:
Sljedeća objava: